News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Najava događanja

2022/04/27

Austrijski "Discover Vienna: Manufacturing Edition" otvoren je i za startupe iz Hrvatske

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

7627656b 4530 48dc bc07 8b852455f409
7627656b 4530 48dc bc07 8b852455f409

Austrijski "Discover Vienna: Manufacturing Edition" otvoren je i za startupe iz Hrvatske

NAJAVA DOGAđANJA

2022/04/27

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Bečka gospodarska agencija i EIT Manufacturing ponovno pozivaju startupe u području proizvodne industrije iz Hrvatske da se prijave na program "Discover Vienna: Manufacturing Edition" te se tijekom petodnevnog boravka u Beču bolje upoznaju s tamošnjom startup scenom.
 
Zbog uspješno provedenog prvog izdanja programa u studenom 2021. Bečka gospodarska agencija i EIT Manufacturing, inovacijska zajednica Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), odlučili su i ove godine organizirati „Discover Vienna: Manufacturing Edition”. I to tijekom velike međunarodne startup konferencije ViennaUP koja će okupiti brojne austrijske i međunarodne startupe, investitore, poduzeća i nove talente. Ove će godine 15 startupa i scaleup poduzeća iz srednje i istočne Europe dobiti priliku da od 30. svibnja do 3. lipnja sudjeluju u petodnevnom intenzivnom programu koji će se održati u Beču.
 
Tijekom boravka u Beču sudionici će se na različitim događanjima moći umrežiti s drugim startupima i potencijalnim ulagačima, a moći će i posjetiti i renomirana industrijska poduzeća koja su uključena kao partneri. Program također obuhvaća sastanke s predstavnicima velikih firmi i prezentacije o mogućnostima financiranja i novim tehnologijama. Osim toga, organizatori nude i posebne obuke tijekom kojih se može naučiti više o razvoju poslovanja i spremnosti na ulaganja. Sudjelovanje u ovom programu startupima otvara vrata za moguća financiranja putem inovacijske zajednice i pristup njihovoj mreži partnera.
 
Organizatori pokrivaju troškove putovanja i smještaja. Tijekom boravka u Beču sudionici mogu besplatno koristiti poslovne prostore u uredima EIT Manufacturinga.
 
Prijaviti se mogu poduzeća u području proizvodne industrije iz Hrvatske, Austrije, Bugarske, Cipra, Češke, Grčke, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovačke i Slovenije koje su osnovane prije najviše osam godina. Uz to moraju imati najmanje dva člana tima, a njihov proizvod ili usluge moraju već biti lansirani na domaćem tržištu. Rok za prijave je 3. svibnja.
 
Više informacija možete pronaći OVDJE.