News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2022/10/19

Održali smo prvu radionicu za MSP-ove u turizmu u sklopu projekta "Smarter Amazon of Europe"

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

7300b178 aebf 41b6 bba2 b05f47d909c9
7300b178 aebf 41b6 bba2 b05f47d909c9

Održali smo prvu radionicu za MSP-ove u turizmu u sklopu projekta "Smarter Amazon of Europe"

NOVOSTI

2022/10/19

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Prva radionica namijenjena MSP-ovima u turizmu održana je jučer u Hotelu Osijek te je okupila 25 sudionika uživo i 7 online. Radionice se provode u sklopu projekta Smarter Amazon of Europe (Smarter AoE).
 
Na samom početku okupljene je pozdravila Tihomira Klobučar voditeljica projekta ispred Poduzetničkog inkubatora BIOS, hrvatskog partnera na projektu.
 
Cilj radionica je izgradnja međunarodnog eko sustava turističkih malih i srednjih poduzeća te izgradnja kapaciteta za digitalnu transformaciju. Oko 25 malih i srednjih poduzeća u turizmu na području četiri županije (Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska, Koprivničko-križevačka, Međimurska i pridužena Varaždinska županija) uključenih u ekosustav Smarter AoE dobit će izravnu bespovratnu financijsku potporu od 3.000 € za promicanje društvenih i ekoloških inovacija i/ili digitalne transformacije.
 
Više informacija o Amazon of Europe projektima te planiranom Pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava predstavio je suvlasnik Zavod Iskriva, iskrišče za razvoj lokalnih potencialov iz Slovenije, Zdravko Kozinc.
 
Milan Peterka iz Centar za poduzetništvo predstavio je projektne aktivnosti te ulogu Centra u mentoriranju potencijalnih prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava.
 
Na samom kraju, doc. dr. sc. Alma Mikuška, s Odjela za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održala je zanimljivo predavanje o ekološkom otisku i utjecaju svih nas, kao tvrtki ili pojedinaca, na njegovo smanjenje.
 
Okupljeni sudionici imali su se priliku predstaviti i međusobno upoznati te izraziti svoje potrebe i očekivanja od nadolezećeg Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu do 3.000 €.
 
U prosincu se planira druga radionica na kojoj će biti govora o otvaranju Poziva, mogućnostima prijave, a svi zainteresirani MSP-ovi iz područja turizma dobiti će i mentorsku podršku tijekom prijava i provedbi projektata vezanih uz digitalizaciju.
 
Posebno nas raduje što su nam se na prvoj radionici pridružili predstavnici svih partnerskih organizacija na projektu iz čak 7 zemalja.
 
Zahvaljujemo se svim predavačima na održanim predavanjima, a sudionicima na velikom odazivu! Raduje nas daljnja suradnja!
 
"Smarter Amazon of Europe" projektni partneri:
 
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image