News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2022/10/20

Sudjelovali smo na Amazing Amazon of Europe Networking konferenciji i festivalu

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

23a7cf21 e78a 4dbb 8836 f93e2867cd61
23a7cf21 e78a 4dbb 8836 f93e2867cd61

Sudjelovali smo na Amazing Amazon of Europe Networking konferenciji i festivalu

NOVOSTI

2022/10/20

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS Tihomir Pejin i djelatnice zadužene za provedbu projekta Smarter Amazon of Europe, Tatjana Čepo i Tihomira Klobučar, sudjelovali su jučer na završnoj konferenciji projekta Amazing Amazon of Europe gdje su predstavljeni rezultati projekta, ostvareni ciljevi i budući planovi.
 
U poslijepodnevnim satima u Kuća u prirodi Zlatna Greda održan je festival u sklopu kojeg su sudionici mogli na vođenu biciklističku turu putem biciklističke staze uređene u sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail i vođenu šetnju u prirodi uz promatranje divljih životinja. Na festivalu su, zajedno s projektnim partnerima projekta Smarter Amazon of Europe, sudjelovale djelatnice Tatjana Čepo i Tihomira Klobučar.
 
Za partnere projekata Amazing AoE i Smarter AoE organizirana je zajednička večera koja je uključivala lokalne specijalitete te druuženje na otvorenom uz ognjište čime se dočarao dio bogate turističke ponude ovog kraja.
 
Odredište europske Amazone prostire se na milijun hektara izvanrednih prirodnih i kulturnih krajolika, gdje tri rijeke Mura, Drava i Dunav povezuju Austriju, Sloveniju, Hrvatsku, Mađarsku i Srbiju. Ovo područje je domaćin prvog UNESCO-vog rezervata biosfere s 5 zemalja na svijetu. Europska Amazona vodeća je održiva prekogranična turistička destinacija koja čuva prirodnu i kulturnu baštinu ovog područja i poziva svoje istraživače da uspore uz moćne rijeke, ponovno se povežu s prirodom i napune svoje baterije kroz nevjerojatne zelene lokalne priče. Nudi udobne avanture na rijeci, biciklizam i šumskim staze u kombinaciji s autentičnim lokalnim prirodnim, kulturnim i kulinarskim doživljajima.
 
Destinacija se razvija kao zajednički napor brojnih lokalnih inicijativa i tri projekta koje podržava EU: "Amazon of Europe Bike Trail", "Responsible Green Destination Amazon of Europe" i "Smarter Amazon of Europe" na kojem je Poduzetnički inkubator BIOS jedan od partnera.
 
Čestitamo kolegama na uspješnom privođenju kraju projekta Amazing Amazon of Europe i zahvaljujemo na pozivu za sudjelovanje!
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image