News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Najava događanja

2022/11/14

Najava događanja: 4. TEHNICOOLUM - sajam tehničke kulture (Osijek, 25. i 26. studeni 2022.)

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

29c62164 3f2a 4ad0 b04d 036ca129d9c8
29c62164 3f2a 4ad0 b04d 036ca129d9c8

Najava događanja: 4. TEHNICOOLUM - sajam tehničke kulture (Osijek, 25. i 26. studeni 2022.)

NAJAVA DOGAđANJA

2022/11/14

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka, Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije te Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Osijek organizator je 4. TEHNICOOLUM-a – SAJMA TEHNIČKE KULTURE i SAJMA STRUKOVNIH ZANIMANJA, s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja. Riječ je o četvrtom izdanju tog sajma kojemu je cilj potaknuti mlade na bavljenje tehničkom kulturom i znanostima iz STEM područja.

Ovogodišnja sajamska priredba održat će se na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku, 25. i 26. 11. 2022. godine. Zatvoreni paviljonski prostor od 1200 m² i 300-tinjak m² otvorenog izložbenog prostora bit će mjesto održavanja sajamskih izložbi, kreativnih i edukativnih radionica (30-tak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, 3D printanje, dronovi…itd) izložbi dostignuća iz djelokruga rada udruga proisteklih iz tehničke kulture, zajednica i centara tehničke kulture.

Predstavljanje obrazovnih programa s osobitim naglaskom na strukovna zanimanja na sajmu će prezentirati srednje strukovne škole:

  • Strojarska tehnička škola Osijek
  • Srednja škola Valpovo
  • Graditeljsko-geodetska škola Osijek
  • Obrtnička škola Osijek
  • Srednja škola Donji Miholjac
  • Elektro-tehnička i prometna škola Osijek.

Svoj udio u kreiranju sajamskog programa i stručno pratećih aktivnosti, sudjelovanjem na sajamskoj priredbi dat će znanstvene ustanove, srednje škole i fakulteti. Program sajamske priredbe će se realizirati:

  • Održavanjem dinamičnih, kreativnih radionica pod stručnim vodstvom
  • Organizacijom stručno-pratećih aktivnosti – predavanja, savjetovanja i stručnih prezentacija
  • Zabavom, susretima i razmjenom iskustava polaznika, učenika, studenata i pedagoga
  • Izložbom tehničkih radova i dostignuća iz područja djelovanja sekcija Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, kao i njihovih partnera.

Na sajamskoj priredbi bit će predstavljen i SAJAM STRUKOVNIH ZANIMANJA kao dio projekta RCK ELPROS, s ciljem osnaživanja zapošljivosti na tržištu rada u sektoru elektrotehnike i računalstva u Osječko-baranjskoj županiji. Na sajmu će se prezentirati poduzetnici u namjeri povezivanja s učenicima završnih razreda koji se obrazuju za elektrotehnička i računalna zanimanja.

Više informacija: os-sajam.hr