News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2022/12/06

Svečano otvoren Hardverski laboratorij Poduzetničkog inkubatora BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

78169d22 7d3e 431c b9ca e2070e4be2c1
78169d22 7d3e 431c b9ca e2070e4be2c1

Svečano otvoren Hardverski laboratorij Poduzetničkog inkubatora BIOS

NOVOSTI

2022/12/06

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Danas je u BIOS-u održano svečano otvorenje Hardverskog laboratorija koji je uređen je i opremljen u sklopu projekta "Opremanje hardverskog laboratorija BIOS - Faza 2" financiranog u sklopu Poziva "Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture urbane aglomeracije Osijek".
 
Okupljene je na uvodu pozdravio direktor Poduzetničkog inkubatora BIOS, g. Tihomir Pejin, nakon čega su okupljene pozdravili i zamjenik gradonačelnika Grad Osijek, g. Dragan Vulin i ravnatelj SAFU Sredisnja agencija za financiranje i ugovaranje (SAFU), g. Dragan Jelić. Svečanom otvorenju prisustvovala je i predstavnica Osječko-baranjska županija, gđa. Ivana Katavić Milardović, te stanari BIOS-a, poslovni partneri, predstavnici poduzetničkih potpornih institucija, predstavnici medija i drugi uzvanici.
U sklopu projekta „Opremanje hardverskog laboratorija BIOS - Faza 2“ nabavljena je dodatna oprema za izradu prototipa koja će pomoći stanarima Inkubatora, ali i drugim poduzetnicima u Osijeku i okolici, brže i kvalitetnije razvijati nove tehnološke i inovativne proizvode.
 
U projektu su nabavljeni 3D printeri najnovije generacije, IT oprema i programski alati za 3D modeliranje. 3D printer Stratasys J826 koji koristi tehnologiju ispuštanja materijala mlaznicom (material jetting) i koji koristi istovremeno 8 vrsta različitih materijala, a gradi modele u boji jedini je takav printer u Hrvatskoj, i moći će ga, kroz mrežu potpornih institucija koju BIOS gradi s drugim partnerskim institucijama, koristiti poduzetnici diljem Hrvatske.
 
Grad Osijek ovim projektom učvršćuje svoju poziciju središta IT industrije, a posebno se jačaju tvrtke koje se bave razvojem inovativnih proizvoda kao što su stanari Poduzetničkog inkubatora BIOS, tvrtke Orqa i Protostar Labs. Iskustva, ali i uspjeh ovih tvrtki, usmjeriti će više mladih poduzetnika u ovo područje koje nosi puno izazova, ali uz kao i potporu koju pružaju Grad Osijek i Poduzetnički inkubator BIOS te će izazove lakše savladati.
 
Informacije o projektu:
 
Nositelj projekta: Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o.
 
Partner na projektu: Grad Osijek
 
Vrijednost projekta: 4.208.664,32 kn, a Europska unija sufinancira 3.577.364,66 kn
 
Ciljevi projekta: Unaprjeđenje postojećeg Hardverskog laboratorija BIOS, nabava dodatne visokotehnološke opreme te razvijanje mreže educiranih korisnika.
 
Trajanje projekta: 1.6.2021.-1.12.2022.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image