News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2023/01/23

Održali smo drugu radionicu za MSP-ove u turizmu u sklopu projekta "Smarter Amazon of Europe"

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

3a8aaaf9 f5af 4681 aa81 95c4e1a60c65
3a8aaaf9 f5af 4681 aa81 95c4e1a60c65

Održali smo drugu radionicu za MSP-ove u turizmu u sklopu projekta "Smarter Amazon of Europe"

NOVOSTI

2023/01/23

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Druga radionica namijenjena MSP-ovima u turizmu održana je u petak, 20. siječnja, u Poduzetničkom inkubatoru BIOS te je okupila više od 25 sudionika, uživo i online, koji su pokazali interes za prijavu na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava MSP-ovima u turizmu. Radionica je provedena u sklopu projekta Smarter Amazon of Europe (Smarter AoE).
 
Na samom početku okupljene je pozdravila Tihomira Klobučar voditeljica projekta ispred Poduzetničkog inkubatora BIOS, hrvatskog partnera na projektu.
 
Cilj ove radionice bio je informirati poduzetnike koji se bave turističkim djelatnostima o Javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava MSP-ovima u turizmu koji je otvoren do 2.3.2023. godine. 
 
Cilj radionica, kao i samog projekta Smarter Amazon of Europe, je izgradnja međunarodnog eko sustava turističkih malih i srednjih poduzeća te izgradnja kapaciteta za digitalnu transformaciju. Oko 25 malih i srednjih poduzeća u turizmu na području pet županija (Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske) uključenih u ekosustav Smarter AoE dobit će izravnu bespovratnu financijsku potporu od 3.000 € za promicanje društvenih i ekoloških inovacija i/ili digitalne transformacije.
 
Dorja Bučević iz Centar za poduzetništvo predstavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava te ulogu Centra u mentoriranju potencijalnih prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava.
 
O Javnom pozivu:
 
Prihvatljivi prijavitelji su: mala i srednja poduzeća u turizmu, hoteli, privatni iznajmljivači, kampovi, turističke agencije i dr.
 
Prihvatljivi troškovi su: digitalizacija poslovanja, inovativna rješenja, nove tehnologije, ekološke inovacije i digitalna transformacija poslovanja.
 
Prihvatljive aktivnosti su: troškovi digitalizacije i marketinških alata za unaprjeđenje učinkovitosti MSP-a (digitalna prilagodba operativnih sustava za poboljšanje interne i B2B komunikacije; automatizacija procesa - npr. postavljanje/ažuriranje sustava rezervacija, nova ili nadograđena web stranica, novi ili nadograđeni sustav plaćanja, poslovanje u oblaku itd.; prikupljanje i analiza podataka za unaprjeđivanje poslovanja; troškovi stjecanja kvalitete i eko certifikata - npr. Green Globe, Bio Hotels, EU Ecolabel, Green Key, Travelife itd.), troškovi stručnih mentora (vanjskih konzultanata) i specijaliziranih tečajeva (o softveru, digitalnoj pismenosti, digitalnom marketingu, kvaliteti usluga itd.) i troškovi putovanja i smještaja koji omogućuju aktivno sudjelovanje MSP-a na regionalnim radionicama, individualiziranim sastancima s mentorima i zajedničkim konferencijama.
 
Više informacija i prijave dostupni su na poveznici ➡️ https://visitaoe.com/call/
 
Okupljeni sudionici imali su se priliku i predstaviti, međusobno upoznati te izraziti svoje potrebe i očekivanja od Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u iznosu do 3.000 €.
 
Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali informativnoj radionici te podsjećamo kako sva potencijala pitanja vezana uz Javni poziv možete poslati na e-mail: aoebios2023@gmail.com, na njih ćemo svima žurno odgovoriti, a na raspolaganju je i mentorska pomoć za savjetovanje vezano uz izradu projektnih prijedloga.
 
🌍💦🌳☀🌊🐟🚴‍♀🚴
 
Image
Image
Image
Image