News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2017/12/05

Najava besplatne konferencije "Mogućnosti financiranja za poduzetnice" (BIOS, 7.12.2017.)

F07c6c86 3633 461e acdf bfbc5134f4a4
F07c6c86 3633 461e acdf bfbc5134f4a4

Najava besplatne konferencije "Mogućnosti financiranja za poduzetnice" (BIOS, 7.12.2017.)

NOVOSTI

2017/12/05

U četvrtak, 7. prosinca u Poduzetničkom inkubatoru BIOS u Osijeku održat će se konferencija "Mogućnosti financiranja za poduzetnice". Konferencija je namijenjena poduzetnicama i onima koje će to tek postati. Počinje u 12, a završava u 16.30 sati.
U Hrvatskoj čak 30% poduzetništva čini ono žensko. Razvojem tržišta očekuje se daljnji razvoj ženskog poduzetništva, ali i specifičnih uslugakoje to poduzetništvo prate. Već sada mnoge institucije u Hrvatskoj imaju programe za poduzetnice, no o njima se ne zna dovoljno. Zbog toga su mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva Adria pokrenuli niz konferencija o financiranju poduzetnica. Nakon Zagreba, Splita i Varaždina konferencija će se održati u Osijeku i raduje nas što je baš BIOS prepoznat kao poželjan partner u organizaciji iste.

Poduzetnicama i osobama koje žele zakoračiti u poduzetništvo, na raspolaganju su bespovratne potpore te drugi povoljni načini financiranja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO-a) i Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR-a).
Mjere aktivne politike zapošljavanja s naglaskom na potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje te osvrt na korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja - teme su Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Raiffeisen banka i Raiffeisen Leasing predstavit će ponudu za poduzetnice unutar koje je i prva kreditna linija za poduzetnice ostvarena u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvitak.

Osim o financiranju, na konferenciji će biti riječi i o aplikacijama koje poduzetnicima unaprjeđuju poslovanje. O suvremenim alatima za organizaciju poslovanja govorit će Natalija Zastavnik Crnički, direktorica tvrtke Salonize. Razvoj istoimene aplikacije sufinanciran je iz EU fondova, tj. Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ulaz na konferenciju je slobodan no zbog ograničenog broja mjesta potrebna je prijava putem internetske stranice Women in Adria.

Radujemo se Vašem dolasku!