News

Novosti

Novosti, najava događanja, bespovratne potpore, projekti

Arrow left long

Novosti

2017/10/27

Sudjelovali smo na uvodnoj konferenciji projekta "Izgradnja i opremanje Tehno Parka Garešnica"

D4f888c9 27da 4a13 a5c5 929bbd7a76d3
D4f888c9 27da 4a13 a5c5 929bbd7a76d3

Sudjelovali smo na uvodnoj konferenciji projekta "Izgradnja i opremanje Tehno Parka Garešnica"

NOVOSTI

2017/10/27

U Garešnici je 26. listopada održana uvodna konferencija projekta "Izgradnja i opremanje Tehno Parka Garešnica" čiji je cilj podizanje konkurentnosti poduzeća sjeveroistočnog dijela Moslavine, na temelju "pametne" specijalizacije regije i podizanja kompetencija stanovništva, te pokretanje održivog ekonomskog rasta, pozitivne poduzetničke klime i rast zapošljavanja na širem području Garešnice (Bjelovarsko-bilogorske županije) s orijentacijom na djelatnosti visoke dodane vrijednosti.
 
Projekt "Izgradnja i opremanje Tehno Parka Garešnica" financiran je iz europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.487.471,88 kn, od čega EU financira preko 92% vrijednosti projekta (19.791.539,45 kn). Nositelj projekta je Grad Garešnica, a partneri na projektu su Lokalna razvojna agencija - Poduzetnički centar Garešnica d.o.o. i Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o.

Uvodnu konferenciju projekta "Izgradnja i opremanje Tehno Parka Garešnice" otvorio je Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice, a okupljene je pozdravila i Silvija Modrušan iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Ana Rajčević iz Lokalne razvojne agencije - Poduzetničkog centra Garešnica, koja je zaposlena na projektu kao voditelj, održala je prezentaciju u sklopu koje je opisala nastanak ideje za prijavu projekta "Izgradnja i opremanje Tehno Parka Garešnica", ciljeve i očekivane rezultate projekta, a okupljeni su mogli vidjeti i kako će Tehno Park izgledati nakon izgradnje.

Kroz ovaj projekt osigurana su sredstva za izgradnju objekta Tehno Parka Garešnica te će se stvoriti infrastrukturni preduvjeti i inovativno poslovno okruženje koje će omogućiti otvaranje novih tvrtki i poticati održivi rast i konkurentnost postojećih tvrtki u ključnim perspektivnim gospodarskim granama sjeveroistočnog dijela Moslavine kao što su prehrambena industrija, informacijsko-komunikacijske tehnologije i obnovljivi izvori energije.

Uvodnoj konferenciji prisustvovala je i djelatnica BIOS-a, Tihomira Klobučar, koja je zaposlena na projektu kao asistent u projektu.