Projects

Naši projekti

Projekti u kojima smo sudjelovali ili trenutno sudjelujemo

Arrow left long

PROJECT

2009/10/14

Edukativno - informativna emisija

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

8b54daf9 f6ef 4185 bad3 4af157270ccb
8b54daf9 f6ef 4185 bad3 4af157270ccb

Edukativno - informativna emisija

PROJECT

2009/10/14

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

U proteklih nekoliko godina Poduzetnički inkubator BIOS Osijek je u suradnji s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom i Centrom za poduzetništvo Osijek realizirao projekt "Poduzetnička bilježnica - Prvi korak u poduzetništvo".
Projekt je imao pozitivan odjek u javnosti, a poglavito među poduzetnicima početnicima kojima su informacije o pokretanju i razvoju njihovog poduzetničkog poduhvata od presudne važnosti.

Slijedom uspješne realizacije navedenog projekta, u suradnji s Televizijom Slavonije i Baranje nastala je ideja o izradi Poduzetničke emisije i DVD seta čija je osnovna tematika pokretanje poduzetničkog poduhvata. Cilj ovog projekta je kvalitetnije informirati i educirati buduće poduzetnike kako bi jednostavnije prolazili kroz problematiku pokretanja poduzetničkog poduhvata. Sve institucije koje sudjeluju u tom procesu prezentirati će njihovu ulogu uz konkretne savjete i neophodnu dokumentaciju.

Snimljeni materijali emitirati će se u sklopu poduzetničke emisije "Od ideje do uspjeha" na STV-u te će biti objavljeni kao samostalni DVD set u sklopu kojeg će biti priložena elektronska verzija poduzetničke literature i neophodne dokumentacije.

Popis tema:

Kreiranje i provjera poslovne ideje
Poduzetnička edukacija i istraživanje tržišta
Osnivanje obrta / tvrtke (+ mogućnosti ulaska u posao - osnivanje, kupovina, franšiza, licenca)
Financiranje projekta (prikaz kompletne procedure u banci)
Lokacija i poslovni prostor
Zapošljavanje djelatnika
Poduzetničke potpore
Poduzetnički marketing i izlaganje na sajmovima
Obveze prema državi
Međunarodno poslovanje

Partneri u navedenom projektu su Poduzetnički inkubator BIOS Osijek, Slavonska televizija Osijek i Centar za poduzetništvo Osijek. Suradnici u projektu su većina institucija koje potiču razvoj poduzetništva te lokalne i državne institucije koje su aktivni čimbenici u razvoju poduzetničkih projekata na području RH. Generalni pokrovitelj projekta je Grad Osijek, pokrovitelji projekta su USAID – Poduzetna Hrvatska i Osječko-baranjska županija.
Tema: Kreiranje i provjera poslovne ideje
U emisiji pod naslovom "Kreiranje i provjera poslovne ideje" govorimo o značaju kvalitetnog osmišljavanja poslovnih ideja i njihovoj provjeri odnosno tržišnoj ostvarivosti. U emisiji će se objasniti razlika između poduzetničke ideje i poslovne prilike. Također će biti riječi o poduzetničkim timovima, najčešćim poduzetničkim greškama, troškovima poslovanja, osnovnim smjernicama za uspješniji poslovni poduhvat i najčešćim poduzetničkim pogreškama. Zbog činjenice da poduzetnici ne mogu uspjeti ako posluju samostalno posebna pozornost posvetiti će se suradnji među poduzetnicima i utjecaju okruženja na uspješan poduzetnički poduhvat.
Tema: Poduzetnička edukacija i istraživanje tržišta
U emisiji pod naslovom "Poduzetnička edukacija i istraživanje tržišta" predstavit će se institucije koje se bave sustavnom poduzetničkom edukacijom. Programi koje navedene institucije provode prezentirane su s aspekta praktičnog značaja za buduće poduzetnike. Sami nazivi edukacijskih programa: "Osmislite vašu ideju" i "Započnite vaš posao" dovoljno govore u prilog činjenici da je njihov cilj osnaživanje poduzetnika početnika i svih onih koji će to postati u skoroj budućnosti. Zbog važnosti okruženja i želja i potreba potencijalnih kupaca vaših proizvoda u emisiji govorimo o značaju istraživanja tržišta, vrstama istraživanja i načinima na koje poduzetnici početnici mogu prikupiti neophodne informacije kako bi proizvodili proizvode ili pružali usluge koje njihovo ciljno tržište želi i može si priuštiti.