Projects

Naši projekti

Projekti u kojima smo sudjelovali ili trenutno sudjelujemo

Arrow left long

PROJECT

2007/01/30

Udruga ICT tvrtki Slavonije i Baranje IKS

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

664f6094 f531 4fa8 a0e2 dbed99a77524
664f6094 f531 4fa8 a0e2 dbed99a77524

Udruga ICT tvrtki Slavonije i Baranje IKS

PROJECT

2007/01/30

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Udrugu je osnovalo osam informatičkih tvrtki i Poduzetnički inkubator BIOS. Ukupan broj zaposlenih je 120, a od toga 90 IT profesionalaca.
Razlozi osnivanja clustera su organiziranje radionica i seminara pripremljenih za IT tvrtke i managere IT tvrtki, zajednički marketing i nastupi na većim sajmovima, te snaga kod pregovaranja i ugovaranja velikih poslova.

Tehnologije koje članovi clustera koriste su: IBM, Microsoft, Oracle, SAP, Cisco, HP. Proizvodi članova clustera su: bankarski software, ERP software, knjigovodstveni software, web e-commerce, multimedijalne web prezentacije, Internet marketing, portal developement, medical support, savjetovanje za financijske i IT sustave, informatička i poslovna edukacija i sistem integracija.

Trenutne aktivnosti clustera:

Članovi clustera pripremaju tri projekta koja će ponuditi USAID-u – projekt „Poduzetna Hrvatska". To su projekti e-škola, portal za privremeni/povremeni posao i određeni seminari za specijalizirane grupe (računovođe, direktori malih tvrtki i sl.). Osim ovoga pripremljen je set od pet seminara koje će pohađati članovi clustera (Uvod u FP 7, Project Management seminar, Inženjerski pristup prema razvoju programskih aplikacija, Modern Human Resources Management in ICT companies i Strateško planiranje), a članovi i sami pripremaju prijedloge seminara i radionica koje njih zanimaju.

Cluster je pristupio savezu ICT udruga Hrvatske cro.ict – u sklopu tog saveza pripremaju se određena certificiranja, seminari i sajmovi koji će za članove clustera biti subvencionirani.

Možete nas posjetiti i dobiti detaljnije informacije na stranici www.iks-it.hr

Članice udruge su:

Abba
Alpha score
BIOS Poduzetnički inkubator
Dialog
Escape
Excel
Inchoo
Jware
Spin
Studio at
Mono
Web-it