Projects

Naši projekti

Projekti u kojima smo sudjelovali ili trenutno sudjelujemo

Arrow left long

PROJECT

2016/06/19

Nacionalno studentsko startup natjecanje "Poticanje poduzetničke kulture te pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju“

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

7df5d7d6 057d 4c6a 8a8f b99f1cf4e238
7df5d7d6 057d 4c6a 8a8f b99f1cf4e238

Nacionalno studentsko startup natjecanje "Poticanje poduzetničke kulture te pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju“

PROJECT

2016/06/19

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je provodio projekt „Nacionalno studentsko startup natjecanje – poticanje poduzetničke kulture te pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju“ sufinanciran iz Europske unije, Europskog socijalnog fonda 2007.-2013.  
Projekt je bio namijenjen studentima do 29 godina koji pohađaju visokoškolske obrazovne ustanove u četiri najveća grada: Osijek, Rijeka, Split i Zagreb.

Cilj projekta je bilo poticanje inovativnog poduzetništva među studentskom populacijom tehničkih (ICT) i ekonomskih smjerova, te promicanje potrebe cjeloživotnog učenja kroz nacionalno studentsko startup natjecanje. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Partneri u projektu su, osim STEP RI, bili Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. , Sveučilište u Splitu – Ured za transfer tehnologije, te Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. koji imaju respektabilno iskustvo u organizaciji i provedbi startup natjecanja velikog regionalnog i nacionalnog značaja.

Finale Nacionalnog studentskog startup natjecanja održano je 9. ožujka 2016. godine u ZIP – Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva. Na natjecanje se prijavilo sveukupno 87 projekata u kojima je sudjelovalo 148 studenata. Do finala je došlo 16 projekata (5 timova iz Zagreba, 5 timova iz Rijeke, 4 tima iz Splita te 2 tima iz Osijeka).

Prvu nagradu od 15.000 kuna osigurao je riječki tim SmartFood koji je osmislio liniju probiotičkih proizvoda koji sadrže genetski modificirane bakterije iz mliječnih proizvoda.

Drugu nagradu, koja se sastojala od tri pametna telefona, osvojio je zagrebački tim Canelio koji je osmislio pametni uređaj za trening pasa i priležeću mobilnu aplikaciju.

Treću nagradu, odnosno direktan ulazak u ZIP inkubator, osigurao je još jedan zagrebački tim, Mellon, koji je osmislio online platformu za učenje online video igara.

Splitski tim Lucky4You, koji je osmislio mobilni interpretacijski centar koji se napaja putem solarne energije, što mu omogućuje potpunu neovisnost, osvojio je posebnu nagradu za najbolji projekt u turizmu u iznosu od 3000 kuna.
Više informacija o projektu na sljedećem linku