Projects

Naši projekti

Projekti u kojima smo sudjelovali ili trenutno sudjelujemo

Arrow left long

PROJECT

2015/09/30

A.C.T.I.V.E. (Activity and Creativity Through Ideas and Ventures = Employment)

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Fea87345 9a45 41d5 9dc3 55613df1f993
Fea87345 9a45 41d5 9dc3 55613df1f993

A.C.T.I.V.E. (Activity and Creativity Through Ideas and Ventures = Employment)

PROJECT

2015/09/30

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

Projekt A.C.T.I.V.E. Activity and Creativity Through Ideas and Ventures = Employment (IPA4.1.1.1.05.01.c24) nositelja Ekonomskog fakulteta u Osijeku s provedbom je započeo 1. veljače 2014. godine, te je trajao do 30. rujna 2015. godine. Projektom se nastojalo poboljšati preduvjete za zapošljivost i samozapošljavanje mladih ljudi u Slavoniji i Baranji, osobito studenata i učenika te nezaposlenih osoba bez radnog iskustva, kojima su, kao ciljnoj skupini i bile namijenjene projektne aktivnosti.
Misija projekta bila je povećati motivaciju, kompetencije i „meke” vještine studenata, učenika i nezaposlenih osoba bez radnog iskustva, te njihovo uključenje na tržište rada kroz zapošljavanje i samozapošljavanje.

Neke od aktivnosti projekta bile su: edukacijske aktivnosti o poduzetništvu i “mekim vještinama“ koje su, podijeljene u četiri modula radionica, uključivale teme: „Prepoznavanje poduzetničkih prilika“, „Od ideje do poduzetničkog poduhvata“, „Osnaživanje za tržište rada“ i „Socijalno poduzetništvo“. Radionice su se održale u dva ciklusa.

Provedene su i druge aktivnosti: debate za učenike, studente i mlade nezaposlene osobe, natjecanje mladih – „Najbolja poduzetnička ideja“, sajam i prezentacija najboljih poduzetničkih ideja, te osnivanje „Studentskog inkubatora Osijek- Inkubatora za mlade“. U sklopu Inkubatora mladima su dostupne sljedeće usluge: besplatne knjigovodstvene usluge za poduzetnike početnike, pravna pomoć vezana uz radno pravo, savjeti i mentoriranje za pokretanje i razvoj poslovanja, mentoriranje o aktivnom traženju posla, korištenje uredske opreme za pokretanje i vođenje poslovanja, simulacije razgovora za posao, te umrežavanje s poslodavcima.

Uz Ekonomski fakultet, u projektu su sudjelovali sljedeći projektni partneri: Centar za poduzetništvo Osijek, Hrvatska udruga poslodavaca- Regionalni ured Osijek, Poduzetnički inkubator Bios d.o.o., Trgovačka i komercijalna škola „Davor Milas” Osijek, Obrtnička škola Osijek, Turistička i ugostiteljska škola Osijek te Druga srednja škola Beli Manastir. Pridruženi partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Osječko – baranjska županija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 222.719,80 EUR, a sredstva su osigurana iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013 u okviru grant sheme „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“.