Projects

Naši projekti

Projekti u kojima smo sudjelovali ili trenutno sudjelujemo

Arrow left long

PROJECT

2022/03/15

CB NET - mentorska mreža

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

75412b9c a782 48bf 889d 23e3872066cf
75412b9c a782 48bf 889d 23e3872066cf

CB NET - mentorska mreža

PROJECT

2022/03/15

PIšE

Logo grey

BIOS

PIšE

Logo grey

BIOS

 1.       Viktorija Petrov

Docent @ Faculty of Economics, University of Novi Sad

Posvećena poticanju poduzetničke klime na Sveučilištu u Novom Sadu. Pored brojnih istraživačkih radova i gostujućih predavanju koje je održala na Sveučilištu u Grazu i EADA u Barceloni, posvećena je treninzima, mentorstvu i motivaciji mladih koji žele postati poduzetnici.

E-mail: bojovic.viktorija@gmail.com

 

 1.       Maja Jelača

Docent @ Faculty of Economics, University of Novi Sad

Maja je docent na katedri za menadžment Ekonomskog fakulteta u Subotici Sveučilišta u Novom Sadu. Posvećena je treninzima i motivaciji mladih ljudi koji se žele upustiti u poduzetničke vode. Autor je i koautor različitih naučnih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim istraživačkim časopisima

E-mail: maja.strugar.jelaca@gmail.com

 

 1.       Petar Masleša

Conversion Rate Optimization Specialist @ COING

Marketinški stručnjak s dugogodišnjim iskustvom u razvoju startup i poduzetničke zajednice kroz kombinaciju znanja iz tradicionalnog i internet marketinga. Certificirani facilitator svjetskog brenda Techstars Startup Weekend.

E-mail: petarmaslasha@gmail.com

 

 1.       Slavica Mitrović - Veljković

Professor @Faculty of Technical Science Novi Sad

Slavica je profesor je na Fakultetu tehničkih nauka Sveučilišta u Novom Sadu. Posvećena je razvoju vještina i znanja ali i buđenju poduzetničkog duha kod mladih ljudi. Sudionik je više inozemnih i domaćih zanstveno-istraživačkih projekata.

E-mail: slavica.mitrovic81@gmail.com

 

 1.       Stevan Milisavljević

Profesor @ Faculty of Technical Science Novi Sad

Stevan je profesor na Fakultetu tehničkih znanosti i veliki stručnjak u području logistike. Sudjelovao je na velikom broju međunarodnih i domaćih projekata. Aktivan je u radu sa privredom i autor je i koautor više od 50 znanstvenih radova koji su objavljeni kako u zemlji tako i u inozemstvu.

E-mail: milisavljevic.stevan@gmail.com

 

 1.       Anita Matt

Chief Operations Officer @ Infora

Anita je po zvanju Mr matematike. Ima preko 10 godina iskustva na poslovima menadžera projekta, vođe tima i koordinatora u različitim ICT projektima.

E-mail: anita.matt@infora.rs

 

 1.       Milenko Matić

Demonstrator @ Faculty of Economics, University of Novi Sad

Milenko ima dugogodišnje iskustvo sudjelovanja na različitim natjecanjima kao što su Startup weekend, Climathon, Rasti accelerator itd. Trenutno je angažiran kao demonstrator na Ekonomskom fakultetu na predmetima za menadžment i poduzetništvo. Ima iskustvo u testiranju softwarea, obuci i pružanju podrške klijentima.

E-mail: milenkomatic1803@gmail.com

 

 1.       Bojan Ljutić

CEO @ Poslovni incubator Zrenjanin

Bojan ima 15 godina iskustva kao menadžer biznis inkubatora. Posvećen je radu sa startupovima koristeći svoje bogato menadžersko iskustvo stečeno u privredi. Učestvovao je na više međunarodnih i domaćih projekata.

E-mail: ljuticb@gmail.com

 

 1.       Jovana Vasić

Director @ BITF Business Technology Incubator of Technical Faculties Belgrade

Jovana ima više od 10 godina iskustva u stvaranju i radu na programa za podršku startupovima u različitim fazama razvoja. Do sada je radila sa preko 100 startupa, sudjelovala u kreiranju ParkUp! kampa za studente, startap akceleratorima itd.

E-mail: jovana@bitf.rs

 

 1.   Bojan Milenković

Associate for business support @ Science Technology Park Belgrade

Bojan je dio tima STP Beograd u odjelu za poslovnu podršku i razvoj s aktivnostima. Ima iskustvo u radu sa mladim, studentskim timovima u njihovom ranom poslovnom razvoju s ciljem ubrzanja razvoja njihovih proizvoda i kupaca.

E-mail: Bojan.milenkovic@ntpark.rs

 

 1. Alen Nađsomat

Chief Operating Officer

- Digitalnim marketingom, sportskim marketingom i sportskim menadžmentom bavi se više od petnaest godina.

- Sudjelovao u preko 100 velikih sportskih događaja u Hrvatskoj, Europi i svijetu u različitim ulogama, od voditelja natjecateljskih timova do organizatora natjecanja.

- Idejni je začetnik i suvlasnik agencije SMART, koja u svom imenu krije sportski, ali i strateški marketing. U agenciji izvršava funkciju direktora operacija te je primarno zadužen za klijente iz područja digitalnog komuniciranja.

- Ključni poslovni fokus zadnjih godina mu je bio sport, gdje se zajedno s Agencijom pridružio momčadi NK Osijek. Sudjelovao je u procesu restrukturiranja Kluba gdje je bio zadužen za marketinšku revitalizaciju i krovnu kampanju „Pokrenimo grad“ od 2015. do 2020. godine.

 

E- mail: alen@smartcon.hr

 

 1. Bela Ikotić

- jedan od začetnika inicijative Osijek Softvare City te član uprave Mobile Games Entertainment ltd, radio je kao CEO Void Main Studija

- bio je uključen u mnoštvo projekta razvoja industrije i tržišta u gradu Osijeku kao što su Coworking Osijek, Proof of Concept, Software startup akademija, Microsoftov inovacijski centar u Osijeku.

 

E- mail: bela.ikotic@mge.hr

 

 1. Ines Jurković

Direktorica hrvatske podružnice njemačko-hrvatske agencije COBE, dobitnica nagrade Mladi menadžer za 2021.godinu (CROMA)

Po struci magistra novinarstva karijeru je započela u zagrebačkoj PR agenciji, ali 2016. radi potpuni zaokret u karijeri, seli u Osijek i započinje karijeru u IT agenciji COBE

Kao stručnjak za komunikacije, 2019. godine upisuje i MBA studij koji uskoro završava, a kao svoj najveći poslovni uspjeh ističe udvostručenje broja zaposlenih u manje od dvije godine te dvije nagrade za Najboljeg poslodavca. 

E- mail: ines.jurkovic@cobeisfresh.com

 

 1. Ivan Jurlina

- HR Manager i prokurista tvrtke COBE, koja je dobila Zlatnu kunu Hrvatske gospodarske komore za najuspješniju tvrtku u Osječko-baranjskoj županiji u kategoriji malih poduzeća . Bavi se razvojem mobilnih i web aplikacija.

 Zaljubljenik u startupe, mangu, anime, Sherlocka i LEGO. Slobodno vrijeme provodi čitajući knjige vezane za psihologiju, ekonomiju i PR. 

E- mail: ivan.jurlina@cobeisfresh.com

 

 1. Mihael Tomić

Mihael Tomić je dizajner s preko 10 godina iskustva koji trenutno radi u Monu kao lead designer. Uz to je aktivan u zajednici kao predsjednik udruge Osijek Software City, (su)pokretač projekata Digital Design Academy, DIO, Dizajn Digitalnih Interakcija i organizator CodeCAMP-a meetupa.

U želji da spoji dizajnersku i developersku scenu u Osijeku organizirao je Front-end Meetup Osijek meetupe gdje su dizajneri i developeri međusobno dijelili znanje i vještine. Dio je organizacijskog tima najveće ICT konferencije u Slavoniji — KulenDayz.

Također je Figma Community Advocate za Friends of Figma community u Hrvatskoj.

Prije rada u ICT industriji Mihael je radio u NGO sektoru kao projektni asistent u Udruzi za kreativni razvoj Slap gdje je radio na raznim EU projektima kojima su se osnaživali kapaciteti za zapošljavanje ugroženih skupina, jačala održivost civilnog društva i razvijalo društveno osvješteno poduzetništvo.

Nakon otvaranja digitalne agencije za EU vidljivost Modru nit, Slap Mihaela zapošljava na mjestu vizualnog dizajnera gdje započinje karijeru. 

E- mail: mihael.tomich@gmail.com

 

 1. Boris Rauš

Co-founder and CEO

Magistrirao je računarstvo na Poslijediplomskom Sveučilišnom studiju elektrotehnike i računarstva u Osijeku.

Suosnivač je web development i marketinške agencije BambooLab. Osim poduzetničkim vodama, kad stigne putuje svijetom. Međunarodni je IAESTE trener za kreativno razmišljanje, motivaciju i vođenje udruga. Eksperimentira s kuhanjem i jedenjem, skuplja stripove i drži kolekciju na tajnoj lokaciji.

E- mail: boris.raus@bamboolab.eu

 

 1. Ena Valentina Đerek

Marketing Director

Rođena je 1994. godine u Vinkovcima. Završila je diplomski interdisciplinarni sveučilišni studij Kulturologije, smjer Kulturni menadžment na  Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Radi kao voditeljica marketinga u Bamboo Lab d.o.o., a tijekom svog šestogodišnjeg iskustva specijalizirala se u području digitalnog marketinga, sudjeluje kao gost predavač u tri obrazovne ustanove, te je bila gost predavač na Weekeng Media Festivalu.  Također je članica Komunikacijskog odbora Kreativne riznice. U slobodno vrijeme opušta se uz jahanje i tenis, te kavu i čitanje skandinavskih krimića.

E- mail: ena.valentina.derek@bamboolab.eu

 

 1. Mislav Majdandžić

Osnivač i direktor indie game development tvrtke One Bit Studio

Učitelj je pixel art-a i kreator bestseller pixel art tečaja na svjetskoj razini koji broji oko 40 000 studenata iz više od 140 zemalja preko poznatih platformi Udemy-a i Skillshare-a

Po struci je ekonomist, ali dizajnira igre od osnovne škole i ima veliku ljubav prema retro igricama. Najviše voli pomagati klijentima oko dizajna i izrade grafike u pixel art-u, te podučavati umjetnike tome stilu.

 

E- mail: mislavmajdandzic@gmail.com

 

 1. Filip Novoselnik

- suosnivač i direktor tvrtke Protostar Labs. Tvrtka je fokusirana na razvoj tehnologija umjetne inteligencije i računalnog vida za industrijske primjene

- prije pokretanja tvrtke iskustvo je stjecao u nekoliko tehnoloških tvrtki te radom na fakultetu kao istraživač u području primjena strojnog učenja u medicini

- po struci je magistar inženjer računarstva, uz to se usavršavao i na International Space University, Strasbourg u području svemirskih tehnologija te u R&D tvrtki Vicomtech, Španjolska 

- trenutno pohađa doktorski studij iz područja robotike i umjetne inteligencije te radi kao vanjski suradnik na FERIT Osijek

 

E- mail: filip@protostar.ai

 

 1. Tomislav Jakopec

docent na Odsjeku za informacijske znanosti pri Filozofskom fakultetu Osijek.

 Voditelj je Dvopredmetnog diplomskog studija informacijske tehnologije. Nositelj je kolegija vezanih uz informacijske tehnologije u društvenom području. Uže područje znanstvenog i stručnog interesa su mu mrežne tehnologije, baze podataka te programski jezici. Veliki je zaljubljenik u informacijske tehnologije općenito.

https://www.linkedin.com/in/tomislavjakopec/

E- mail: tjakopec@gmail.com

 

 1. Tihana Marković

  Zamjenik voditelja Centra za poduzetništvo i Voditelj odjela za EU projekte i međunarodnu suradnju

  diplomirana pravnica, a trenutno i doktorandica na poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskom studiju Europski studiji pri Doktorskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. 

  U području prijave i provedbe projekata sudjeluje od 2011. godine.

  Trener i mentor na edukacijama i radionicama Project Cycle Managementa, a kontinuirano usavršavanje potvrđuje i posjedovanje Certifikata u području javne nabave izdanog od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Svjedodžbe WIPO Academy (World Intellectual Property Organization) o uspješno završenom Općem tečaju intelektualnog vlasništva.

  E- mail: tihana.markovic@czposijek.hr

 2. Ivan Papić

Voditelj projektnih aktivnosti

dvogodišnje sudjelovanje u interdisciplinarnoj inicijativi Pravno-ekonomska klinika kao konzultant

voditelj marketinga Pravno-ekonomske klinike te inicijator procesa redizajna vizualnog identiteta

 sudjelovanje u organizaciji popularizacijskog simpozija kreativnih industrija pod nazivom Kreativna riznica 2016. godine.

voditelj projektnih aktivnosti i predavač  u području poduzetničkih tema na edukcijama i radionicama koje organizira Centar za poduzetništvo.

E- mail: ivan.papic@czposijek.hr

 

 1. Milan Peterka

univ.spec.oec (sveučilišni specijalist poduzetništva) zaposlen je na radnom mjestu Voditelja Centra za poduzetništvo Osijek gdje je zadužen za vođenje, upravljanje, planiranje i  financijsko praćenje poslovanja organizacije.

Posjeduje jedanaestogodišnje iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU i nacionalnih i međunarodnih fondova, s posebnim naglaskom i iskustvom rada za poduzetnike, visokoobrazovne institucije i fakultete, jedinice lokalne uprave i samouprave i civilni sektor  iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa konkurentnost i kohezija, Interreg prekograničnog programa HU-HR i HR-SRB i ostalih programa teritorijalne suradnje. Predavač je  na edukacijama o razradi i prijavi projekata na EU fondove i ostale dostupne fondove te na edukacijama o provedbi, financijskom praćenju, izvještavanju i evaluaciji projekata pri Ekonomskom fakultetu Osijek u programu cjeloživotnog obrazovanja „Voditelj EU projekata“ i Edukacijskom centru Mirakul.

 Certificirani je stručnjak za provedbu postupaka javne nabave i postupke nabave za subjekte i organizacije koji nisu obveznici javne nabave i evaluator projekata.  Osim rada na pripremi i  provedbi EU projekata i projekt menadžmenta uža područja interesa su mu poduzetništvo i financije  te je i predavač   na edukacijama “Započnite vlastiti posao” za poduzetnike početnike – Osmislite poduzetničku ideju, pravni oblici poslovanja, izvori financiranja poslovanja, procijenite troškove vlastitog poduzetničkog poduhvata, izračunajte početni kapital i napravite financijske planove. Autor je i nekoliko radova i priručnika iz područja poduzetničke tematike od kojih izdvajamo:

 •         Dobri duh održivog razvoja / Uvod u ekološko poduzetništvo - priručnik za ekološke proizvođače (Autor) – Izdavač Općina Bilje
 •         Poduzetničke vještine – priručnik za radionice (Autor) – Izdavač Elektrotehnički fakultet Osijek
 •         Prvi korak u svijet poduzetništva – priručnik za radionice (Autor) – Izdavač Elektrotehnički fakultet Osijek
 •         Program poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja - (Autor) - Mirovna grupa mladih Dunav

E- mail: milan.peterka@czposijek.hr

 

 1. Marko Škrobo

Voditelj projekata za klijente u javnom i privatnom sektoru i design thinking facilitator i član tima za digitalno savjetovanje Apsolona

Voditelj projekta dizajna, razvoja i implementacije web aplikacije za +60.000 korisnika za vodeću banku u Hrvatskoj

Iskustvo u privlačenju bespovratnih sredstava iz EU i nacionalnih izvora (ERDF, ERRF, ESF, CF, EBRD…)

5+ godina iskustva u akviziciji, izradi, provedbi i vođenju EU projekata (priprema, dizajn i provedba 70+ projekata vrijednosti +600 milijuna HRK iz EU i nacionalnih fondova

40+ Design Thinking projekata/radionica za regionalne klijente različitih veličina i iz različitih sektora.

 

E-mail: mskrobo88@gmail.com

 

 1. Aron Stanić

MARARO, obrt za savjetovanje, vlasnik

 

višegodišnje iskustvo u radu s poduzetnicima i startup tvrtkama. U Poduzetničkom inkubatoru BIOS i Centru za poduzetništvo Osijek radio je na različitim edukacijskim programima potpore malim i srednjim poduzećima, te individualnom savjetovanju s poduzetnicima početnicima. Kroz dvanaestogodišnji rad u eCommerce agenciji Inchoo stekao je iskustvo rada s poduzetnicima koji svoje proizvode i usluge nude na domaćem i međunarodnim tržištima najvećim dijelom preko vlastitih web trgovina. Aktivan je član udruga Osijek Software City i eCommerce Hrvatska gdje često sudjeluje u networking i edukacijskim aktivnostima. Član je ocjenjivačkog žirija za odabir najbolje web trgovine u Hrvatskoj, godišnje nagrade koju dodjeljuje udruga eCommerce Hrvatska.

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/aronstanic/

E-mail: aron.stanic@gmail.com

 

 1. Sunčica Oberman

Redovita je profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, gdje predaje poduzetničke i strateške kolegije.

Voditeljica međunarodnog interdisciplinarnog međusveučilišnog doktorskog studija Poduzetništvo i inovativnost  i poslijediplomskog specijalističkog studija Poduzetništvo, kao i cjeloživotnog programa Poduzetnička akademija – Pokretanje poduzetničkog pothvata.

 Prije Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sunčica Oberman Peterka radila je u Centru za poduzetništvo Osijek kao trener i konzultant za mala i srednja poduzeća i još uvijek je uključena u različite poduzetničke projekte kao istraživač, trener i/ili konzultant.

Član je GEM istraživačkog tima za Hrvatsku od 2002. godine i član je Europskog vijeća za mala poduzeća i poduzetništvo (ECSB).

 Istraživački interesi: poduzetničko obrazovanje, poduzetničko sveučilište, autentično liderstvo, pokretanje poslovnog pothvata, upravljanje malim poduzećima, strateško upravljanje.

 

LinkedIn profil: linkedin.com/in/suncica-oberman-peterka-5961737

E-mail: suncica.oberman.peterka@efos.hr

 

 1. Julija Perić

izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku.

Bila je zaposlena u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, područnom uredu u Osijeku, gdje je kao savjetnica za zapošljavanje bila zadužena za suradnju s poslovnim sektorom i organizaciju radionica za nezaposlene, te u poduzeću Flatcher d.o.o. kao voditeljica marketinga. 

Od 2004. godine sudjeluje u velikom broju domaćih istraživačkih projekata kao i pripremi, provođenju i koordinaciji EU projekata. Članica je istraživačkog tima CEPOR-a Centra za politiku malih i srednjih poduzeća i poduzetništva i Udruge Alumni Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Mentorica je u Pravno-ekonomskoj klinici kojoj je cilj pružiti besplatne stručne savjetodavne usluge osječkim malim i srednjim poduzećima sinergijom znanja studenata Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Osijeku, uz mentorstvo profesora, osječkih odvjetnika i predstavnika potpornih institucija.

LinkedIn profil: www.linkedin.com/in/julia-peric-94bb2b5/

Email: julia.peric@efos.hr

 

 1. Anamarija Delić

izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku,

 gdje predaje poduzetničku grupu kolegija: Uočavanje poslovnih prilika, Financiranje poduzetničkog pothvata, Kreiranje poslovnih modela i Konzultantstvo.

 Od 2002. godine aktivno sudjeluje u pisanju i provođenju EU projekata. Voditeljica programa cjeloživotnog učenja Voditelj EU projekata na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iskustvo u radu s poduzetnicima (savjetovanje i edukacija) stjecala je radom u Centru za poduzetništvo Osijek (od 2002. do 2007. godine).

LinkedIn profil: https://www.linkedin.com/in/anamarija-delic-50992a1a/

E- mail: anamarija.delic@efos.hr